Atleticoa mestaruusvetoihin!

Espanjan La Ligassa mestaruus on ollut perinteisesti kahden kauppa! Nyt mestarin viittaa voidaan sovitella myös Atletico Madridin harteille markkinoilta löytyvillä liki kymmenen kertoimilla!

Miksi näin? Lue perustelut Espanjan agenttimme näkemyksille!

Barcelona

- Ernesto Valverde jatkaa Barca-luotsina ja hän on tuonut kaivattua rauhallisuutta ja tasapainoa seuraan.

- suurinta päätösvaltaa hän ei seurassa käytä ja esimerkiksi Malcomin tulo yllätti selvästi valmentajankin.

- Vidal sekä brassi Arthur ovat kelpo hankintoja, mutta Malcom sitä vastoin hieman outo sellainen. Toki miehen syvyysjuoksut tuovat lisäarvoa hyökkäyspeliin.

- Rigui Puigista on tulossa ennen pitkää supertähti, mutta 18-vuotiaalle on annettava aikaa.

- liigamestaruuden ohella Barcan ambitiot ovat CL-pokaalissa, jonka pahin kilpakumppani Real on voittanut viime kausina.

- voikin olla, että himoittu Champions liigan voitto ajaa jopa arvojärjestyksessä La Ligan tittelin ohi.

- mestaruuskertoimissa Barca on painettu pelikelvottomaksi.

 

Real Madrid

- valmentaja Lopetegui liittyi Realiin kovan kohun saattelemana.

- Lopetegui on tullut tunnetuksi hyvästä kasvatustyöstä ja Realin viime aikojen panostus nuoriin kykyihin edellyttää kärsivällistä ja avoimesti asioihin suhtautuvaa luotsia.

- edeltäjä Zidane oli puhtaasti kylmäverinen voittajatyyppi, jolle sanat tulevaisuus ja laadukas jalkapallo merkitsivät vähemmän. Tässä suhteessa Lopetegui on toista maata.

- Lopetegui joutuu luonnollisesti sopeutumaan tähtipelaaja Balen oikutteluihin, mutta yhden tähden hallinta on helpompaa kuin kahden.

- Ronaldon lähtö luonnollisesti syö tehoja, mutta mahdollistaa toisaalta dynaamisemman prässipelin. Portugalilaisen lähtö saattoi olla pidemmällä tähtäimellä hyvä asia, sillä Ronaldo alkoi olla kyllästynyt Realiin ja jossain vaiheessa seurankin olisi luovuttava ikääntyvästä tähdestä. Nyt se tapahtui isolla kompensaatiolla.

- Realin riveistä löytyy useita tulevaisuuden lupauksia, joille on annettava enemmän tilaa, joten seurajohdon valinnat, Lopeteguin pestaaminen ja Ronaldon päästäminen pois, vaikuttavat loogisilta valinnoilta.

- on kuitenkin ennenaikaista sanoa, riittääkö kärsivällisyys seurassa tähän, kun Zidanen ja Ronaldon johdolla Real tottui voittamaan pokaaleja.

- pukukopissa valtataistelu Ramosin ja Ronaldon välillä on nyt ohi, kun toppari heiluttaa tahtipuikkoa.

- keskikenttämies Modric on turhautunut nykytilanteeseen. Kroaatti on tehnyt vahvaa jälkeä keskialueella vuodesta toiseen, mutta on taitoihinsa nähden alipalkattu.

- liian kärsivällinen/miellyttävä valmentaja, kaiken voittaneet veteraanit, naiivit superlupaukset, kärsimätön presidentti ja siirtoa haluava Modric – vaaran merkkejä on kieltämättä ilmassa, eikä Realin mestaruudesta saatava kerroin houkuta.

 

Atletico Madrid

- Simeone jatkaa edelleen Atleticon peräsimessä ja nimimiehetkin Griezmannin johdolla halusivat pysyä seurassa.

- pelityyli on ennallaan ja tiivis puolustuspeli kaiken keskiössä, etenkin kärkiotteluissa.

- Rodri ja 70 miljoonan ostos Lemar tuovat lisää vaihtoehtoja Atleticon peliin, mikä mahdollistaa kenttäryhmityksen muutoksetkin.

- sopeutuvainen Lemar lienee hyvä lisäase myös erikoistilanteisiin ja Rodri tuo keskikentälle syöttövarmuutta busquetsmaiseen tyyliin.

- kroaattikärki Kalinicin hankinta oli outo veto, mutta ehkä hänestä on torresmaiseksi korvaajaksi hyökkäyksen tähtikaksikolle Griezmann-Costa.

- Real Madrid on muutosten kourissa, joten tämä on Atleticolle mahdollisuuksien vuosi mestaruustaistossa.

 

17.08.2018


Jaa Facebookissa

» Takaisin