City vahvoilla Wembleyllä!

Chelsea-Manchester City

- Chelsea jäi mestaruuskauden perään Mestarien Liigaan oikeuttavien sijojen ulkopuolelle.

- FA Cupissa joukkue nosteli pokaalia vielä kauden päätteeksi, mutta manageri Conten ensimmäisen kauden kiihko oli kauden mittaan selvästi kateissa.

- odotetut potkut meni kuitenkin yllättävän pitkälle, kun harjoituskausikin oli heinäkuun puolivälissä kaksi päivää vanha, kun italialainen sai tehdä tilaa maanmiehelleen, Napolia viimeksi luotsanneelle Sarrille.

- miestä seurasi Napolista heti puolustavampi keskikenttä Jorginho, ketä myös Manchester City tavoitteli vahvasti. Tämä on kesän ainoa merkittävämpi siirto Chelsealle, joskin ainakin Courtoisia viedään edelleen vahvasti muualle.

- Chelsean harjoituskausi käynnistyi 1-0 voitolla Perthistä Australiassa, minkä jälkeen se ratkoi Interiä ja Arsenalia vastaan voittajan rankkareilla.

- ilman Mestarien Liigan pelejä toissakauden mestari on vahva ehdokas palaamaan kärkinelikkoon, mutta myös siirtoikkunan viimeiset päivät kertoo paljon.

- Chelsean Fabregasin pelikunto tarkastetaan ottelun alla. MM-välieräjoukkueista Hazard, Courtois, Batshuayi, Kante, Cahill ja Giroud ovat sivussa.

- Manchester City jyräsi ylivoimaiseen mestaruuteen rikkoen matkalla kasan ennätyksiä, kuten piste, voitto ja tehdyt maalit.

- Guardiola ei luonnollisesti ole nähnyt syitä suurille muutoksia ja siirtoikkunen ainoa merkittävämpi liike on Leicesterin Mahrezin hankinta vihdoin.

- harjoituskauden USA:n kiertueella se hävisi kaksi ensimmäistä peliä Liverpoolille ja Dortmundille, mutta kaatoi viimeksi Bayernin.

- viime kauden Liverpool-puolivälierätappion myötä Mestarien Liiga on entistä isompi tavoite Citizensille, mutta niin ylivertainen se oli edelliskaudella liigassa, että lähtee myös uuteen kauteen selvänä mestarisuosikkina.

- Cityn Mahrez on toipunut harjoituskauden pikkuvammalta. Mendy on sivussa. De Bruyne ja Sterling eivät ole vielä palanneet lomalta.

- kesän MM-kisat näkyy enemmän Chelsean kokoonpanossa, joten Community Shieldin suosikista ei pitäisi olla epäselvyyttä.

 

05.08.2018


Jaa Facebookissa

» Takaisin