Osumia FA Cupin finaaliin

Arsenal-Chelsea
 
- Lontoon paikallinen pelataan Wembleyllä ja voittajalle on tarjolla FA Cupin pokaali.
 
- Arsenal jäi Valioliigassa ensimmäistä kertaa sitten kauden 1994-95 kärkikuusikon ulkopuolelle.
 
- kausi päättyi 3-2 kotivoittoon Watfordista, kun reilussa puolessa tunnissa hankittu 3-0 johto kääntyi lopun selviytymistaisteluksi.
 
- yksittäiset esitykset joulukuussa puikkoihin astuneen Artetan alaisuudessa ovat antaneet uskoa siihen, että oikea raide on löytymässä.
 
- näistä parhaimpana esimerkkinä tietysti cupin välierä, kun joukkue tiiviillä puolustuspelillä ja Aubameyangin päättämillä terävillä vastaiskuilla kaatoi Manchester Cityn 2-0.
 
- FA Cup on Arsenalille viimeinen mahdollisuus eurokentille ensi kaudeksi.
 
- Arsenalin Bellerin palaa kokoonpanoon. Ykkösvahti Leno saattaa tulla myös mukaan, mutta Martinez on paikannut erittäin hyvin. Cedric Soares ei ole edustuskelpoinen ja Chambers, Mari, Mustafi sekä Martinelli puuttuvat edelleen.
 
- Chelsea piti Valioliigakauden päätöskierroksella kiinni CL-paikasta, joten Lampardin ensimmäistä kautta pääsarjaluotsina voi pitää onnistuneena.
 
- nuorempaa pelaajaa, kuten Mount ja Abraham on päästy ajamaan hyvin sisään ja joukkue pelaa parhaimmillaan hyökkäyssuuntaan oikein näyttävästi.
 
- puolustuspäässä on puolestaan kuitenkin maalivahdista lähtien ongelmia. Chelsean verkossa soi kaudella 54 kertaa, kun mm. muu kärkinelikko päästi korkeimmillaan 36 osumaa.
 
- espanjalaisvahti Kepasta Lampard näyttäisi saaneen tarpeekseen, kun kokenut Caballero tuli tolppien väliin jälleen päätöskierroksen kotivoitossa Wolverhamptonista.
 
- Chelsean heinäkuun alussa loukkaantunut Kante palaa kokoonpanoon. Gilmour ja viikolla loukkaanunut Loftus-Cheek ovat sivussa.
 
- joukkueet kohtasivat viime kauden päätteeksi Eurooppa Liigan finaalissa, mikä kääntyi maalittoman avausjakson jälkeen Chelsealle tylysti 4-1 lukemin.
 
- sarjakauden kohtaamiset (2-1 ja 2-2) meni pistein 4-1 Chelsealle.
 
- panokset saattaa tehdä paikallisfinaalista tarkemmankin, mutta kummaltakin löytyy hyökkäysosaamista paikoitellen hataroiden puolustusten murtamiseen.
 
- Tykkimiesten kymmenestä liigapelistä koronatauon jälkeen kuusi ylitti 2,5:n maalin rajan ja Chelsean osalta saldo oli 8/10.
 
- maalit lienee helpoin lähtökohta finaaliin.

01.08.2020


Jaa Facebookissa

» Takaisin