VALIOLIIGA-RANKING 2020-21

VALIOLIIGARANKING 2020-21
 
Valioliigassa on perinteisen ison kuuden sisälläkin nähty jakaantumista, kun Liverpool ja Manchester City ovat olleet pari viimeistä kauttaa omaa luokkaansa. Etunenässä Chelsea pyrkii kaventamaan eroa isoin panostuksin.
 
Kirittävää on kuitenkin siinä määrin, että mestaruus näyttää ainakin vielä tällä kaudella kahden kaupalta. Cityn ollessa vedonvälittäjien suosikki, valintamme on maksavampi Liverpool.
 
Kärkikuusikon takana on vielä sellaiset 4-6 joukkuetta, joiden on vaikea nähdä ajautuvan aivan putoamistaisteluun asti. Tämän jälkeen eteen alkaa tulla joukkueita, jotka voi väärän loukkaantumisen tai pienenkin reitiltä eksymisen myötä ajautua kurimukseen.
 
Esimerkiksi Newcastle paransi osakkeitaan alemmassa kastissa kolmella hankinnallaan ja kun siirtoikkuna menee kiinni vasta lokakuussa, on voimasuhteisiin luvassa varmasti vielä heilahtelua.
 
Mahdollisia kausivetoja:
 
Kärkikaksikko oikeassa järjestyksessä: Liverpool-Manchester City (4,50)
 
Putoajakolmikko: Crystal Palace, Fulham ja WBA (26,0)
 
Maalipörssissä Aubameyang (6,50) on jälleen ykkössuosikkimme, mutta Arsenal ei ole saanut vielä sorvattua miehelle jatkosopimusta ja mikäli sitä ei synny, voi mies talvella neuvotella jo siirrosta muualle, mikä voi vaikuttaa suoritukseen loppukaudesta.
 
Maksavammista vaihtoehdoista Ings (21,00) oli lennossa viime kaudella, mutta Wolvesin päästessä keskittymään pelkästään Valioliigaan, nousee 17 maalia viime kaudella viimeistellyt Jimenez (34,00) kuumimman kärjen takana mielenkiintoisimmaksi ideaksi.
 
West Hamin paras maalintekijä: Antonio (3,00)
 
- viime kaudella Antonio 24 liigapeliä ja kymmenen maalia, Haller 32 peliä ja seitsemän maalia. Antonio lopetti viime kauden loistovireessä ja kun Haller on tässä suosikki, on Antonio helppo valinta.
 
 
 
Liverpool
 
- Liverpool palasi siis mestaruuskantaan 30:n vuoden tauon jälkeen voitettuaan edeltävänä vuonna myös Mestarien liigan.
 
- takana on kaksi huikeaa liigakautta ja sopii kysyä pystyykö joukkue vielä kolmannen kerran putkeen liki sataan pisteeseen.
 
- kokoonpanoon ei ole ainakaan toistaiseksi tulossa merkittäviä muutoksia. Kesän ainoa hankinta on Robertsonille kirittäjäksi tullut kreikkalaispakki Tsimikas.
 
- kunhan krapula ei liiaksi vaivaa, on stabiili Liverpool jälleen kärkitaistossa, eikä haastajien parantessa sitä liki sataa pistettä toiseen kannuun välttämättä tarvitakaan.
 
 
 
Manchester City
 
- Manchester City on jälleen vedonvälittäjien ykkössuosikki.
 
- joukkue jäi viime kaudella reilusti Liverpoolista, kun voimia söi etenkin Laporten kauden alusta pitkään kestänyt loukkaantuminen.
 
- ranskalaistoppari on nyt kuosissa ja saa rinnalleen Bournemouthista hankitun Aken. Laituri Torrers on kesän toinen merkittävä hankinta.
 
- Kompanyn lähtö söi johtajuutta viime kesänä ja aimo annos lähtee myös D. Silvan kotimaahan paluun myötä.
 
- vakiintuneemmalla alakerralla Cityn on helppo odottaa parantavan tuloksentekoa viime kaudesta
 
 
 
Chelsea
 
- Chelsea pelasi ensimmäiseen liigapestiinsä tulleen Lampardin alaisuudessa lopulta oivan kauden.
 
- joukkueen ex-keskikenttä sai ajettua sopivasti nuorta verta sisään, nappasi CL-paikan ja eteni FA Cupissa finaaliin.
 
- omistajat on nähnyt vaikeassa maailmantilanteessa ilmeisesti iskun paikan, kun rahaa on palanut kesän aikana kunnolla.
 
- marokkolaistaituri Ziyechin saapuminen varmistui. Keskikenttää ja hyökkäystä vahvistavat lisäksi Werner ja Havertz Saksasta.
 
- ongelmakohtaan puolustukseenkin tulee erittäin kaivattua uutta verta, kun kokenut brassitoppari saappu PSG:sta ja isolla rahalla laitapakki Chilwell Leicesteristä.
 
- alakertaan jää vielä kysymysmerkkejä etunenässä pahasti hukassa ollut maalivahti Kepa, mutta paperilla joukkue pystyy pelkästään hyökkäämään yli suurimman osan sarjasta.
 
 
 
Manchester United
 
- Manchester Unitedin peli-ilme muuttui viime talvena kuin napin painalluksesta Fernandesin hankinnan myötä.
 
- portugalilaisen johdolla United kiri lopulta CL-paikoille, vaikka puhti sitten europleijareissa loppuikin.
 
- kesän ainoa hankinta on toistaiseksi keskikenttä Van de Beek Ajaxista, mutta merkittävämpiä menetyksiäkään ei ole.
 
- Martialin, Rashfordin ja loistavan läpimurron tehneen Greenwoodin johdolla hyökkäyksessä on ennen kaikkea nopeaa uhkaa Pogban ja Fernandesin antaessa vahvaa tukea alempana.
 
- alakerrasta löytyy runsaasti loukkaantumisherkkyyttä, mutta terve avaus kantaa rankingin neloseksi.
 
 
 
Arsenal
 
- Arsenal voi katsoa jälleen eteenpäin saatuaan viime kaudella onnistumisia Artetan alaisuudessa.
 
- liigasijoitus jäi huonoimmaksi 25:een vuoteen, mutta isoista irtosi voittoja sitoutuneen puolustustaistelun ja Aubameyangin tehojen myötä, minkä avulla Gunners pääsi nostamaan FA Cupin pokaalia kauden päätteeksi.
 
- kaudenalusottelu Community Shieldissä sama kaava toistui myös Liverpoolia vastaan, kun joukkue oli kakkosjaksolla paikoitellen helisemässä, mutta piti rankkareille ja sai lautasen itselleen.
 
- lainamiehet Pablo Mari ja Soares on kiinnitetty pysyvästi, toppari Magalhaes saapuu Lillestä ja laituri Willian ilmaisella siirrolla Chelseasta. Realin Ceballos palaa myös lainalle.
 
- pitkällä kaudella joukkueen pitää kilpikonnan lisäksi löytää monipuolisuutta hyökkäyspeliin kiilatakseen takaisin kuuden parhaan joukkoon, mutta kyllä tähän paperilla ja lupaavan managerin alaisuudessa pitäisi eväät olla.
 
 
 
Tottenham
 
- Tottenhamin peli muuttui Mourinhon alaisuudessa vähemmän yllättäen puolustusvoittoisemmaksi.
 
- pistetahti kuitenkin parani portugalilaisen alaisuudessa, vaikka CL-sija haaveeksi vielä jäikin.
 
- kesän hankinnat menee myös sinne puolustussuuntaan, kun laitapakki Doherty saapui Wolvesista ja puolustava keskikenttä Höjbjerg. Toppari Vertonghen siirtyi Portugaliin.
 
- viime kaudella Kane ja Son missasivat pelejä ja etenkin ainoan varsinaisen piikin Kanen pysyminen kunnossa on Spursille elinehto.
 
- CL-paikat on se iso tavoite, mutta onko aika ajanut jo ohi Mourinhon passiivisen pelityylin.
 
 
 
Wolves
 
- Wolvesin kausi venyi EL-karsinnoista EL-pudotuspeleihin yli vuoden mittaiseksi.
 
- liigasijoitus oli jälleen mukava seitsemäs, mutta koronatauon jälkeen terävyys oli paikoitellen kateissa ja kaikki vähäkin huili tuli varmasti tarpeeseen.
 
- ryhmään ei ole tulossa isoja muutoksia, mutta 18-vuotias Fabio Silva saapuu Portosta seuran ennätyssummalla. Laitapakki Dohertyn menetys kirpaisee. 
 
- europeleistä vapaana Wolvesin on helppo nähdä uusivan paikkansa kärkikympissä ja mikäli lyhyeksi jääneestä lomasta on raskaan kauden jälkeen saatu revittyä kaikki irti, on sille sauma uuteen eurohaastoon.
 
 
 
Leicester
 
- Leicester mureni viime kauden lopulla jo varmalta näyttäneeltä Mestarien Liigan paikalta viidenneksi.
 
- helpoimmin syy löytyy loukkaantumisista, eikä Ketuista ollut kääntämään kierrettä oikeaan suuntaan.
 
- maajoukkuepakki Chilwellin myynti Chelseaan kirpaisee. Nuori Thomas paikkasi loukkaantunutta Chilwelliä loppukaudesta ihan hyvin, mutta korvaajaksi hankittiin nopeasti Atalantasta belgi Castagne, joka pystyy pelaamaan molemmilla laidoilla.
 
- loppukauden myös missaneesta Maddisonista Ketut on ainakin toistaiseksi onnistunut pitämään kiinni ja mahdollinen uusi CL-haasto on paljon hänen sekä koko liigan maalipörssin vieneen Vardyn harteilla.
 
 
 
Everton
 
- Everton löysi kesken viime kauden selvästi uutta henkeä väliaikaisluotsi Fergusonin alaisuudessa ja näytti jatkavan eteenpäinmenoa Ancelottin alaisuudessa.
 
- koronatauon jälkeen ilman suurempia motivaatioita peli kääntyi jälleen sinnepäin-osastolle ja jätti kysymysmerkkejä uuteen kauteen.
 
- Ancelotti on saanut houkuteltua Goodisonille pari vanhaa valmennettavaansa, kun Allan tulee Napolista ja 2014 MM-kisojen maalikunkku Rodriguez Realista oltuaan lainalla Bayernissa. Keskikenttää vahvistaa myös Watfordin Doucoure.
 
- Everton löytää jatkuvasti tavan alisuorittaa, mutta Ancelottin kanssa vahvistunut ryhmä on nähtävä sarjan kärkikympissä.
 
 
 
Southampton
 
- Southampton nousi viime lokakuussa vahvaksi putoajaehdokkaaksi antauduttuaan kotona 0-9 tappioon Leicesterille.
 
- uskoa kuitenkin riitti ja tämä palkittiin, kun joukkue kipusi taulukossa kärkikympin taakse.
 
- Pyhimykset oli etenkin koronatauon jälkeen lennossa kerättyään 5-3-1 saldon ja se ainoa tappiokin tuli pelitapahtumien vastaisesti Arsenalille.
 
- puolustava keskikenttä Höjbjerg siirtyi kauden jälkeen Tottenhamiin, kun taas hankintalistalta löytyy toistaiseksi Valladolid-toppari Salisu ja pysyvästi kiinnitetty Walker-Peters, joka oli Spursista lainalla.
 
- hyvä viime kauden jälkimmäinen puolisko jätti uskoa ja Pyhimykset lienee turvallisilla vesillä.
 
 
 
Leeds
 
- Valioliigaa viimeksi 2003-04 pelannut ja välillä Ykkösliigassakin käynyt Leeds tekee vihdoin paluun pääsarjaan, kun valmentajavelho Bielsa onnistui toisella Elland Roadin kaudellaan.
 
- Championshipin mestaruus irtosi lopulta 10:n pisteen erolla ja ero olisi ilman Bamfordin tuhlailuja ollut selvempikin.
 
- kokoonpanoon ei tule merkittäviä muutoksia, mutta Rodrigoon paloi isompi puntakasa ja Valenciasta saapuvasta kärjestä odotetaan tehokkaampaa vaihtoehtoa Bamfordille. Nuorempien pelaajien lisäksi Koch saapui Freiburgista ja Harrison lainalle Manchester Citystä.
 
- kokoonpanossa on toki rajoitteensa liigatasolle, mutta näyttävä pelityyli kaventaa selvästi eroja.
 
- mm. FA Cupissa viime tammikuussa joukkue piti Arsenalia vieraissa paikoitellen pilkkanaan, vaikka niukan tappion lopulta kärsikin.
 
- Leeds näyttää nousijoista selvästi vahvimmalta ja pysynee ainakin putoamistaistelun yläpuolella.
 
 
 
Sheffield United
 
- Sheffield United pelasi sarjanousijana hienon viime kauden taisteltuaan pitkään europaikoistakin.
 
- puhti loppui hieman koronatauon jälkeen ja kuusi vieraspeliä tuotti vain kaksi pinnaa, minkä myötä se tippui sarjassa lopulta yhdeksänneksi.
 
- onnistuneesta kaudesta huolimatta ryhmä ei koe lainalla olleen ManU-vahti Hendersonin lisäksi menetyksiä.
 
- Bournemouthista hankittu Ramsdale tulee paikkaamaan tuota aukkoa ja muita hankintoja ovat Derbyn laitapakit Bogle sekä Lowe ja Chelsesta lainalle saapuu keskikentän lupaus, Walesin maajoukkueessakin jo pelannut Ampadu.
 
- yllätysmomentti on nyt mennyt, joten laskua on hieman odotettavissa, mutta niin hyvin työteliäs systeemi toimi suurimman osan viime kaudesta, ettei Terät kuumimpia putoajaehdokkaitaan ole.
 
 
 
Burnley
 
- Burnley kipusi vahvan loppukauden turvin sarjassa lopulta kymmenenneksi.
 
- joukkue taipui kauden viimeiseen 16:een peliin vain kahdesti ja etenkin koronatauon jälkeisessä miehistöpulassa suoritus oli yksinkertaisesti loistava.
 
- puntia ei ole juuri käytettävissä, joten kokoonpanoon ei tule merkittäviä muutoksia.
 
- yksinkertaisuus on joukkueen kohdalla kaunista, kun vahvan ja uhrautuvan puolustuspelin kautta joukkue pommittaa palloja fyysisille hyökkääjilleen, minkä kautta tulosta syntyy yli materiaalin rajojen.
 
- manageri Dyche turhautui hieman kesällä kapeaksi käyneeseen rinkiin. Miehen jatkaessa Burnley pystyy edelleen ylisuorittamaan,
 
 
 
Brighton
 
- Brighton otti Potterin alaisuudessa isoja pelillisiä askeleita eteenpäin.
 
- pistesaaliskin parani viiden pykälällä ja sarjapaikan se säilytti seitsemän pinnan turvin.
 
- ajoittaiseen uhan puutteeseen tulee tuomaan apuja kesän merkittävin hankinta Lallana Liverpoolista. Ajaxista saapuu puolestaan laitapakki Veltman.
 
- vahvan lainakauden Leedsissä pelannut toppari White jää Seagullsiin.
 
- tieltä Duffy siirtyi Celticiin lainalle ja myös Locadia sekä kokenut kärki Murray pelaavat kauden muualla lainalla. Mooy siirtyi Kiinaan.
 
- sarjan alemmalta puoliskolta joukkueen löytänee edelleen, mutta sarjapaikan uusimiseen on edelleen täydet eväät.
 
 
 
West Ham
 
- West Ham lopetti viime kauden ihan hyvässä iskussa Antonion iskettyä peräti kahdeksan osumaa viimeiseen seitsemään peliin, joista joukkue hävisi yhden ja oli täten viisi pinnaa putoamisviivan päällä.
 
- ryhmään ei tule isoja muutoksia. Keskikentän maaliuhkaa lisännyt Soucek on kiinnitetty pysyvästi.
 
- WBA-lainallaan onnistuneen lupaavan Dianganan myynti Albioniin tuotti kirpeitä kommentteja kapteeni Noblelta asti.
 
- paperilla joukkueen pitäisi pystyä edelleen viime kautta parempaan, mutta tämän onnistuminen manageri Moyesin kanssa ei tule välttämättä toteutumaan.
 
 
 
Aston Villa
 
- Aston Villa panosti kovasti Valioliigapaluuseensa, mutta vietti kauden putoamistaistelussa ja säilyminen meni päätöskierrokselle, kun tasuri West Hamin vieraana riitti nostamaan sen yhden pisteen turvin viivan päälle.
 
- jossiteltavaakin jäi viivan alla, kun yhden pisteen Villa sai koronatauon jälkeen lahjana maaliviivateknologian petettyä kotipelissä Sheffield Unitedia vastaan ja olisi heikommalla maalierolla pudonnut nopeasti takaisin divariin.
 
- managerina jatkava Smith on saanut vahvistaa jälleen ryhmäänsä. Nottinghamista saapuu laitapakki Cash ja liki 30:lla miljoonalla Brentfordista kärki Watkins. Myös Arsenalissa vahvan loppukauden torjunut Martinez näyttäisi olevan lähellä siirtoa Villa Parkille.
 
- viime kauden hankintoihin mahtui huteja, mutta Villa näyttää taas pykälän uskottavammalta liigajoukkueelta ja sillä on eväät roikkua kiinni liigapaikassa.
 
 
 
Newcastle
 
- Newcastle vältti putoamisen viime kaudella odotettua selvemmin.
 
- hyvin passiivisella pelillä ja Saint-Maximinin väkevällä laitapelaamisella se pystyi repimään pisteitä selvästi enemmän mitä esitykset ja tilastot antoi myöden.
 
- omistajanvaihdos meni jälleen ohi suun, mutta aiemmin keskikentälle hankitun Hendrickin lisäksi Bruce on saanut vahvistettua tällä viikolla ryhmäänsä Bournemouthin laituru Fraserilla ja kärki Wilsonilla sekä Norwichsta saapuvalla laitapakki Lewisillä.
 
- varmaksi säilyjäksi Harakoita ei voi vieläkään kutsua, mutta hankintojen myötä joukkue paransi ainakin osakkeitaan potentiaalisessa häntäpään taistossa.
 
 
 
Crystal Palace
 
- Crystal Palace päätti viime kauden todella heikossa lyönnissä.
 
- seitsemän ottelun tappioputken Kotkat sai sentään poikki päätöskierroksella vaatimattomalla 1-1 kotitasurilla Tottenhamia vastaan.
 
- Hodgson jatkaa huolestuttavasta lopetuksesta huolimatta managerina.
 
- ryhmään tulevat uusina niminä Championshipissä vakuuttaneet nuoret pakki Ferguson ja hyökkäyssuunnan Eze.
 
- tasaisempaa kärkipelaajaa joukkue kaipaa kipeästi ja apua tulee toivottavasti Chelseasta kauden alla lainatusta Batshuayista, joka iski toissakauden lainapestillä Kotkille viisi maalia 11:een peliin.
 
- viime kauden lopetus oli siinä määrin surkea, että Kotkat on kahden nousijan kanssa ehdokas putoajaksi.
 
 
 
Fulham
 
- Fulhamin onnistui palata ensi yrittämällä Valioliigaan, kun joukkue kaatoi Wembleyn karsintafinaalissa jatkoajalla paikallisvastustaja Brentfordin.
 
- edellinen liigavisiitti jäi ranskalaiseksi isoista panostuksista huolimatta.
 
- tällä kertaa joukkue on ollut markkinoilla rauhallisempi. Lainalla olleet keskikentän Reed ja laituri Knockaert on kiinnitetty pysyvästi.
 
- uusina niminä ryhmään saapuvat laitapakit Tete Lyonista ja Robinson Wiganista sekä lainalle keskikentän Lemina Sotonista ja maalivahti Areola PSG:sta.
 
- kärkiosaamista ryhmä huutaa edelleen, mutta edellistä liigavisiittiä parempaan taisteluun sarjapaikasta löytyy voimia.
 
 
 
WBA
 
- WBA onnistui pitämään divarissa kiinni toisesta suoran nousijan paikasta, vaikka löytyi kauden jälkimmäisen puoliskon taulukosta vasta sijalta yhdeksän.
 
- viime kauden ykköstähti Pereira on saatu kiinnitettyä pysyvästi joukkueeseen ja myös toinen lainaonnistuja Diangana palaa pysyvästi Albioniin. Kipre siirtyy puolestaan Wiganista ja Robinson Sheffield Unitedista vaihdossa Burkeen.
 
- nuorten maajoukkueessa pelaava pakki Ferguson on menetys siirryttyään Crystal Palaceen.
 
- taitavan Pereiran riittäminen liigassa on kiva nähdä, mutta Baggies näyttää paperilla heikoimmalta nousijalta.

12.09.2020


Jaa Facebookissa

» Takaisin